Over ons

Vakanties naar Portugal gaan over meer dan alleen het vasteland. Je hebt ook de Drijvende Tuin van Madeira en de ongerepte kusten van Porto Santo om te overwegen.

Een Europese favoriet

Portugal’s winnende combinatie van zandstranden, dramatische landschappen en golfbanen van wereldklasse heeft het al tientallen jaren stevig op de vakantiekaart gehouden. En alsof dat nog niet genoeg was, heeft het land ook goede weersomstandigheden, met ongeveer 300 dagen zon per jaar.

de Algarve

Rond de zuidkust kronkelt de Algarve-regio, die een dramatische kustlijn heeft met geschulpte zanderige baaien en afgelegen baaien. Wat het resort betreft, kun je kiezen tussen grote, levendige steden en slaperige vissersdorpjes. Dit deel van Portugal is ook een van de beste plekken in Europa voor golfers – en sommige banen zijn spectaculair.

Madeira

Het Portugese eiland Madeira ligt in de Atlantische Oceaan, ongeveer 1.000 kilometer van het vasteland. Het heeft de bijnaam de Drijvende Tuin gekregen dankzij de bloemrijke botanische tuinen. De hoofdstad, Funchal, is een echte mix van oud en nieuw, met gezellige taverna’s en traditionele markten naast chique wijnbars en chique boetieks.

Porto Santo

Ten noorden van Madeira ligt het kleine Porto Santo. Het is een beetje een nieuwkomer in de reiswereld, dus er zijn maar weinig toeristen. Vila Baleira, de enige stad, is een typisch Portugese aangelegenheid, met geplaveide straatjes en witgekalkte huizen. Het is ook uw toegangspoort tot het 10 kilometer lange zandstrand van het eiland.